logo ESPA gr

Νεα ανακοινωσεις

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΥ  1.1.ε/13 "ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ (ONE STOP SHOPS) ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ" 

«Διερμηνεία και διαπολιτισμική μεσολάβηση σε υπηρεσίες μιας στάσης για την έκδοση αδειών διαμονής (one stop shops) των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας».To Έργο εντάσσεται στην Προτεραιότητα 1 «Υλοποίηση δράσεων που εφαρμόζουν τις Κοινές Βασικές Αρχές για την ενταξιακή πολιτική των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», Δράση 1.1/13 «Πληροφόρηση- Εξυπηρέτηση πολιτών τρίτων χωρών νομίμως διαμενόντων στη χώρα», υλοποιείται στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαικού Ταμείου

Ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών (Ε.Τ.Ε.) (Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής-Τμήμα Κοινωνικής Ένταξης Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης) και συχρηματοδοτείται κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους.

Αντικείμενο του Έργου είναι η διερμηνεία/διαπολιτισμική μεσολάβηση σε (9) Δομές Υπηρεσιών μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας σε περιοχές των Περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο αριθμό εξυπηρετούμενων μεταναστών-π.τ.χ. και ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης (Υ.Μ.Σ: Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δν/ση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Αθηνών Α’, Aθηνών Β, Ανατολικής Αττικής, Αττικής & Πειραιά, Τμήμα Αδειών Διαμονής Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Ημαθίας, Τμήμα Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Ν. Αχαΐας, Ν. Κορινθίας).

Πλέον των υπηρεσιών διερμηνείας/διαπολιτισμικής μεσολάβησης, στις ενέργειες του έργου συμπεριλαμβάνεται η παραγωγή, εκτύπωση και διανομή ενημερωτικού υλικού (booklet) σχετικά με τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά έκδοσης/ανανέωσης των αδειών διαμονής καθώς και ενέργειες δημοσιοποίησης, αξιολόγησης και παρακολούθησης του προγράμματος.

Ωφελούμενοι (ομάδα στόχος) του έργου είναι μετανάστες-πολίτες τρίτων χωρών που διαβιούν στην ευρύτερη ζώνη των περιοχών παρέμβασης και πληρούν τους όρους της πρόσκλησης, η τοπική κοινωνία (γηγενείς), καθώς η ένταξη είναι μια αμφίδρομη διαδικασία αμοιβαίας προσαρμογής των μεταναστών και των κατοίκων της χώρας.

Το περιεχόμενο του έργου ανταποκρίνεται πρωταρχικά στο σκοπό του Προγράμματος Ε.Τ.Ε. και της αντίστοιχης Προτεραιότητας που σχετίζεται με την μακροπρόθεσμα, κοινωνική συνοχή, τη διευκόλυνση της ένταξης των μεταναστών-πολιτών τρίτων χωρών στην κοινωνία υποδοχής, την ομαλή συνύπαρξή τους με τους γηγενείς, την κοινωνική σταθερότητα. Eπιπρόσθετα, ανταποκρίνεται και στους ειδικότερους στόχους της Πρόσκλησης, όπως μεταξύ άλλων, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των π.τ.χ. σε αγαθά και υπηρεσίες, τον εντοπισμό βασικών προβλημάτων επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν οι π.τ.χ. στις συναλλαγές τους με τη δημόσια διοίκηση και την προσπάθεια επίλυσής τους, την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Υ.Μ.Σ. (one stop shops) παρέμβασης που εκδίδουν και ανανεώνουν άδειες διαμονής, την ανάδειξη καλών πρακτικών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους προκειμένου να είναι περισσότερο αποτελεσματικές και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των π.τ.χ., την παροχή διερμηνείας και διαμσεολάβησης στις Υ.Μ.Σ. παρέβασης, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων π.τ.χ. κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται στις δομές του Φορέα και στην ιστοσελίδα www.epeka.gr :

Για Υ.Μ.Σ. Αττικής: (Έδρα):Κανάρη αρ. 20 ΤΚ 106 74 Αθήνα, /Δομή Αθηνών :Χ. Μούσκου 18-A.ΤΚ 15772 Ιλίσια-Ζωγράφου τηλ. 210-3625300/210 7707990, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για Υ.Μ.Σ Κ.Μακεδονίας: Δομή Θεσσαλονίκης: Βάκχου 19-23 Πύλη Αξιού ΤΚ.54629, τηλ. 2310 544196, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για Υ.Μ.Σ. Πελοποννήσου, Δ.Ελλάδας: Δομή Καλαμάτας : Αγία Τριάδα Δυτικό Κέντρο ΤΚ.24100, τηλ. 27210 97222, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Δράση 1.1/13 «Πληροφόρηση- Εξυπηρέτηση πολιτών τρίτων χωρών νομίμως διαμενόντων στη χώρα», Έργο 1.1.ε/13 «Διερμηνεία και διαπολιτισμική μεσολάβηση σε υπηρεσίες μιας στάσης για την έκδοση αδειών διαμονής (one stop shops) των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας» συνολικού προϋπολογισμού ΕΥΡΩ 230.000,00 συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους.

Συννημένα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

NEWSLETTER

ΤΡΙΠΤΥΧΟ

ΑΦΙΣΑ

visual id ESPA

accessibility